Wandelschoenen Beheydt
Wandelschoenen Beheydt
3
Wel of geen Gore-Tex? Wellicht heb je een keuze voor een categorie gemaakt. Maar er is nog iets waar je op moet letten. Wel of geen Gore-Tex? Dit is een water- en  dus winddicht materiaal. Het heeft hele kleine poriën waardoor water niet naar binnen maar waterdamp, zweet, wel  naar buiten kan. Gore-Tex schoenen kun je herkennen aan het label. Er zijn nog andere soorten waterdicht materiaal, maar door velen wordt beweerd dat Gore-Tex het best ademend is. Toch is het geen wondermiddel. Laat je niet misleiden door de gedachte dat ‘waterdicht’ voor iedereen een bijkomend voordeel is. Een goede niet waterdichte schoen ademt altijd nog beter.  Vraag jezelf daarom af of je het daadwerkelijk nodig hebt.
Ga je veelal naar koude gebieden met veel regen of sneeuw? Dan kan een waterdichte schoen ideaal zijn. Wandel je veel in warme, droge gebieden? kies dan voor wandelschoenen zonder Gore-Tex. Bij warme gebieden met een hoge luchtvochtigheidsgraad zoals de tropen kun je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ook beter niet kiezen voor een waterdichte schoen. Canvas schoeisel, zonder leer (leer gaat schimmelen) en zonder Gore-Tex, is dan het meest op zijn plaats.
Wandelschoenen Beheydt
wel of geen Gore tex? Wellicht heb je een keuze voor een categorie gemaakt. Maar er is nog iets waar je op moet letten. Wel of geen Gore-Tex? Dit is een water en dus winddicht materiaal. Het heeft hele kleine poriën waardoor water niet naar binnen maar waterdamp, zweet wel naar buiten kan. Gore-Tex schoenen kun je herkennen aan het label. er zijn nog anderesoorten waterdicht materiaal maar door velen wordt beweerd dat Gore-Tex het best ademend is. Toch is het geen wondermiddel. Laat je niet misleiden door de gedachte dat waterdicht voor iedereen een bijkomend voordeel is. een goede niet waterdichte wandelschoen ademt altijd nog beter. Vraag jezelf daarom af of je het daadwerkelijk nodig hebt Ga je veelal naar koude gebieden met veel regen of sneeuw? Dan kan een waterdichte schoen ideaal zijn. Wandel je veel in warme, droge gebieden? Kies dan voor een wandelschoen zonder Gore Tex.. Bij warme gebieden met een hoog vochtigheidsgraad zoals de tropen, in tegenstelling tot wat veel men sen denken , ook beter niet kiezen voor een waterdichte schoen. Canvas schoeisel, zonder leer (leer gaat schimmelen) en zonder Gore-Tex, is dan het meest op zijn plaats.
Home